Over ons

Hendrik Jan Boerrigter

In- & verkoop motorfietsen
Verhuur motoren
Bedrijfsleiding

DE EXPERTISE VAN HENDRIK JAN

De werkplaats is echt waar mijn hart ligt. Ik kan urenlang sleutelen en na twintig jaar ervaring weet ik ook precies hoe technische mankementen het beste verholpen kunnen worden. Inmiddels heeft de verkoop van motoren mijn volle aandacht, ik haal er veel voldoening uit om de juiste motor voor de klant te vinden. Bij Friese Motorexperts weten we natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is om ultiem te kunnen genieten van je droommotor!

Janke Kolthof

Marketing & Communicatie
Bedrijfsleiding

DE EXPERTISE VAN JANKE

Op jonge leeftijd was ik al besmet met het motorvirus en rij dan ook vanaf mijn 18e motor. Zo hebben Hendrik Jan en ik elkaar ook ontmoet! Voornamelijk kom je mij tegen naast Marco achter de balie. Ik hou mij bezig met de marketing & communicatie van Friese Motorexperts. Daarnaast zie ik graag de uitdaging in het vinden van de juiste balans tussen het ondernemen en het verder professionaliseren van de organisatie.

Eelco

Motorfietstechnicus

DE EXPERTISE VAN EELCO

Als echte motorfanaat sleutel ik al meer dan 12 jaar in mijn eigen garage. Naast mijn werk als 3D-vormgever wil ik graag meer met mijn handen werken. Je kunt mij dan ook op de donderdagen, vrijdagen en zaterdagen vinden in de werkplaats van Friese Motorexperts. Op deze manier kan ik beide combineren.

Mijn interesse en expertise ligt op het gebied van het weer tot leven brengen van oude motoren. Inmiddels ben ik zeer bedreven in het standaard onderhoud tot het reviseren van complete motorblokken.

Justin

Motorfietstechnicus

DE EXPERTISE VAN JUSTIN

Oorspronkelijk kom ik uit de autowereld, maar ik sleutel al vanaf dat ik 12 jaar was aan scooters en alles wat maar motoren heeft. Techniek is voor mij echt een passie. Het is voor mij een uitdaging om nieuwe dingen te ondervinden en op te lossen. Zo ben ik ook thuis in de crosswereld en het dragracen. Zo snel mogelijk die 400 meter afleggen.

Hier bij Friese Motorexperts kan ik mijn werk en mijn passie voor motoren combineren!

Marco

Technisch receptionist / planner

DE EXPERTISE VAN MARCO

Al het regelwerk en het plannen van werkzaamheden in de werkplaats ligt mij goed. Ik ben het aanspreekpunt voor klanten dus ik ben de eerste die je achter de balie ziet zodra je binnen komt. Ik heb het beheer over het magazijn en ik zorg ervoor dat alle onderdelen voor een motor op tijd binnen zijn. Maar ik houd ook van een grapje hier en daar op de werkvloer, dus de stemming zit er altijd wel goed in tijdens het harde werken.

Mark

Leerling Motorfietstechnicus

DE EXPERTISE VAN MARK

Inmiddels snuffel ik al 4 jaar rond bij Friese Motorexperts. Hier help ik onder andere bij het uitkratten van de nieuwe Kawasaki motoren, het opbouwen van pakketten en het poetsen van motoren. Ook kom je mij tegen bij de vele eventdagen van Friese Motorexperts. Motoren zijn mijn passie. Van jongs af aan rij ik crosswedstrijden en sleutel ik graag aan mijn motoren. In september 2022 ben ik dan ook gestart met mijn opleiding Motorfietstechnicus.

Eelke

Enthousiaste motorminded chauffeur

DE EXPERTISE VAN EELKE

Eelke heeft ook een grote passie voor motoren, maar je komt niet iedere dag iemand tegen die een motormuseum heeft met 200 brommers en 30 motoren. Eelke houdt van gezelligheid en dat zie je terug in zijn eigen ‘motorparadijs’. Maar ook bij Friese Motorexperts vult hij het team aan met zijn kennis en enthousiasme. Eelke is regelmatig op pad om motoren te vervoeren. Misschien ken je hem ook wel van de ‘pech bus’ tijdens de Elfstedentocht.

Paula & Hendrika

Paula's motorkleding

PAULA'S MOTORKLEDING

Paula
Voor mij is de wereld van motorkleding een walhalla! Ik verheug mij ook elke keer weer op de nieuwe collecties en de bezoeken aan mijn leveranciers. Een aantal jaar geleden vond je Paula’s Motorkleding nog aan het Vliet in Leeuwarden, maar na verloop van tijd was mijn zaak uit het spreekwoordelijke ‘jasje’ gegroeid. Hendrik-Jan en ik hebben onze PK’s gebundeld, zodat iedere motorfanaat bij ons terecht kan. Of dat nu voor reparaties is of een volledige motoruitrusting. Kom dus zeker langs voor nieuwe motorkleding, het repareren van je motoroutfit of kom gewoon even ‘rondsneupen’!

Friese Motorexperts is ontstaan vanuit passie en liefde voor de motorsport. Hendrik Jan Boerrigter is in 2012 gestart met H.J. Motoren aan de Stapel 6 in Menaldum en heeft al 20 jaar ervaring in de motorbranche.

Een aantal jaren later is de samenwerking gestart met Paula Inia van Paula’s Motorkleding. Dit was voor beide motorexperts de ideale kans om de krachten te bundelen. Samen met Paula’s Motorkleding heeft Friese Motorexperts alle expertise onder één dak en kunnen wij de klant het complete pakket aanbieden.

Vanaf januari 2017 zit Friese Motorexperts in het nieuwe pand aan de Flamelingstrjitte 1 in Menaldum. Sinds 2019 is Janke Kolthof, als mede partner van Hendrik Jan, ingestapt. Samen werken zij aan de toekomst van Friese Motorexperts.

Onze missie is om voor elke motorliefhebber de ultieme rijervaring mogelijk te maken doormiddel van onze expertise en het verzorgen van zorgeloos rijplezier. Daarnaast creëren wij een ontmoetingsplek waar wij samen de passie & liefde voor motoren kunnen delen.

Met onze persoonlijke aanpak willen wij op een betrouwbare en transparante werkwijze het bedrijf voortbouwen. Daarnaast zullen wij de organisatie blijven door ontwikkelen en professionaliseren om zo flexibel in te kunnen spelen op de veranderingen in de maatschappij, de markt, de techniek en het vakgebied waardoor onze expertise en kwaliteit op hoog niveau blijven.

Friese Motorexperts bestaat uit een team van enthousiaste motorfanaten! Samen vormen wij een hecht team en vullen wij elkaar goed aan met onze kennis en ervaring.

Gesloten dagen!

Fijne dagen!

20231214 FME-1-2
Er komen weer een aantal dagen aan dat wij gesloten zijn. Dan genieten ook wij even van de feestdagen en het prachtige motorweer.
 
GESLOTEN DAGEN:
Goede Vrijdag 29 maart – Vanaf 17.00u gesloten
Koningsdag zaterdag 27 april – Gesloten
Motorweekend vrijdag 3 en zaterdag 4 mei – Gesloten
Hemelvaartsdag donderdag 9 mei – Gesloten
 
Fijne dagen en vooral veilige ritten op de weg!