Kawasaki Eliminator 500

Just Ride

Kawasaki Eliminator 500: Terugkeer van een Legende

Kawasaki herintroduceert de legendarische naam Eliminator in 2024 met een volledig nieuw model: de Eliminator 500. Deze motorfiets, bekend van de populaire modellen uit de jaren 80 en 90, combineert het concept van sportieve cruisers met uitzonderlijke rijeigenschappen in een modern jasje. De Eliminator 500, perfect voor het A2-rijbewijs, belooft een stempel te drukken op de stedelijke scene met zijn unieke moderne custom-stijl.

Krachtige 500cc Paralleltwin Motor

De motor van de Eliminator 500 profiteert van Kawasaki’s expertise in paralleltwin motoren. Functies zoals valstroom luchtinlaten, een grote 58-liter airbox en ø32 mm gasklephuizen dragen bij aan een soepele respons en krachtig koppel bij lage toerentallen, wat de handelbaarheid en rijstijl ten goede komt.

Geavanceerd Design en Optimale Vermogens/Gewichtsverhouding

De Eliminator 500 kenmerkt zich door een vloeistofgekoelde paralleltwin motor en Kawasaki’s befaamde trellis-frametechnologie. Dit resulteert in een gunstige vermogens/gewichtsverhouding en een slank silhouet met lange, lage vormen en horizontale lijnen die de tank, het zadel en het achterspatbord definiëren.

Eigenschappen

Vermogen

 33,4 kW

Vermogen

45,4 PK

Koppel

 42,6 N•m

Cilinder inhoud

 451 cmᶟ

Aantal cilinders

2-cilinder

Gewicht Rijklaar

176 kg

Tankinhoud

13 ltr

Zithoogte

735 mm

Garantie

24 mnd

Geïnspireerd Rijwielgedeelte en Custom Looks

Het rijwielgedeelte van de Eliminator 500 is geïnspireerd door Kawasaki’s Ninja 400. Dit zorgt voor lichte, natuurlijke bediening en een laag gewicht, ondanks de indrukwekkende wielbasis. De custom-looks worden benadrukt door een 18-inch voorwiel en een imposant 16-inch achterwiel.

Ergonomie en Comfort: Een Rijervaring Voor De Hele Dag

Bij het ontwerp van de Eliminator 500 is veel aandacht besteed aan ergonomie. Dit zorgt voor een natuurlijke zitpositie en uitzonderlijk rijcomfort. De lage zithoogte van slechts 735 mm is ideaal voor rijders van alle posturen, en Kawasaki’s Ergo-Fit assortiment biedt alternatieve zithoogte-opties voor een perfecte pasvorm.

Geavanceerde LED-verlichting en Digitaal Dashboard

De Eliminator 500 is uitgerust met volledige LED-verlichting voor verbeterde zichtbaarheid, zowel overdag als ’s nachts. Een volledig digitaal LCD-dashboard houdt de rijder op de hoogte van alle essentiële informatie en kan via Kawasaki’s Rideology Smartphone-app worden verbonden voor extra functies en informatie.

Motor Kopen bij de
Kawasaki Specialist

De Friese Motorexpert

De Friese Motorexpert staat garant voor al haar motoren en kan je daadwerkelijk alles vertellen over die allernieuwste modellen. Wij bieden een totaalservice aan waarbij verkooponderhoudreparatie en winterstalling met elkaar gecombineerd kunnen worden. Gewoon omdat wij écht alles weten over motoren kunnen wij je perfect begeleiden met het uitzoeken van uw nieuwe motor. Ook wanneer je een beperkt budget hanteert kunnen wij je voorzien van een volledig gereviseerde motor die voorzien is van de juiste controle en papieren. En mankeert er toch nog iets aan? Dan kun je natuurlijk altijd terugkomen en dan lossen we het voor je op. Wil je meer specifieke informatie over deze of andere motoren? Neem dan snel contact op met onze echte motorexpert Hendrik Jan.

Onze motoren voor jou!

“Opstappen en wegrijden, dat is natuurlijk wat je het liefste doet. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe motor of occasion, bij Friese Motorexperts ben je verzekerd van kwaliteit en persoonlijk advies. Wij vinden de beste motoren en  het enige wat je hoeft te doen is genieten van je droommotor. Bekijk het assortiment of vertel ons wat je wensen zijn!”

Gesloten dagen!

Fijne dagen!

20231214 FME-1-2
Er komen weer een aantal dagen aan dat wij gesloten zijn. Dan genieten ook wij even van de feestdagen en het prachtige motorweer.
 
GESLOTEN DAGEN:
Goede Vrijdag 29 maart – Vanaf 17.00u gesloten
Koningsdag zaterdag 27 april – Gesloten
Motorweekend vrijdag 3 en zaterdag 4 mei – Gesloten
Hemelvaartsdag donderdag 9 mei – Gesloten
 
Fijne dagen en vooral veilige ritten op de weg!