Friese motorverzekering

De enige echte friese motorpolis

Speciaal voor u als gewaardeerde klant hebben we de exclusieve Friese motorverzekering ontwikkeld. Niet alleen bieden we u een aantrekkelijke premie, ook de voorwaarden zijn erg motorvriendelijk!

*Afhankelijk van gekozen dekking.

Nieuw: verzeker jouw motor per dag!

Betaal niet teveel en sluit vandaag nog de nieuwe Flex Casco verzekering af! Hiermee zet je jouw allrisk-dekking per dag aan of uit met een handige app. Staat de Flex Casco uit, dan blijf je goed verzekerd tegen diefstal en brand (WA+). Zet je de Flex Casco aan, dan is ook de schade aan je eigen motor gedekt als je onverhoopt toch een slipper maakt. Zeker niet verkeerd als je een toerrit met de club gaat maken, een weekendje weg of op vakantie naar het buitenland gaat, of gewoon als de zon laag hangt of het wegdek nat is.

Goed verzekerd zijn, hoeft niet duur te zijn!
Bereken direct jouw dagpremie.

Top herstel bij schade

Een ongeluk zit vaak in een kleine (dode) hoek. Als motorliefhebber is het extra vervelend als u schade maakt aan uw motor. Dat begrijpen wij bij Friese Motorexperts. Daarom krijgt u van ons maar liefst € 75 op uw eigen risico wanneer u uw schade laat herstellen door onze ervaren monteurs. Ook schade aan uw helm, motorkleding en bagage is op de Beperkt, Flex en Volledig Cascoverzekering van Friese Motorpolis extra gedekt, tot maar liefst € 2.500.

Uw motor total loss?

Als de schade groter is dan de waarde van uw motor, dan is uw motor helaas total loss. Herstellen is dan vaak te duur. De motorliefhebbers van Friese Motorexperts kunnen daarom gebruik maken van onze unieke nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling, tot maar liefst drie jaar na aanschaf. Ook bij diefstal.

 • Nieuwwaarderegeling
  Bent u Volledig Casco (allrisk) verzekerd? Dan ontvangt u bij diefstal of total loss de nieuwwaarde terug gedurende het eerste jaar na aanschaf van uw nieuwe motor bij Friese Motorexperts.
 • Aanschafwaarderegeling
  Bent u Beperkt, Flex of Volledig Casco verzekerd? Wanneer u uw motor (nieuw of gebruikt) hebt aangeschaft bij Friese Motorexperts, ontvangt u bij diefstal of total loss de eerste drie jaar na aanschaf de aanschafwaarde terug tot een maximum van € 25.000,-. Vanaf het vierde jaar ontvangt u de dagwaarde. Bij Volledig Casco geldt in het vierde jaar nog een afschrijving van 4% per maand tot de dagwaarde. U ontvangt dus nooit minder dan de dagwaarde.

Hulp bij pech

Kiest u voor de aanvullende pechhulpdekking? Dan kunt u bij pech rekenen op een snelle en professionele hulpdienst die 24/7 bereikbaar is. U kunt kiezen uit dekking in alleen Nederland of in heel Europa. In beide gevallen is woonplaatsservice inbegrepen!

Kan uw motor niet direct gerepareerd worden? Binnen Nederland heeft u bij pech recht op 2 dagen vervangend vervoer. Bij pech in uw eigen woonplaats is dat 1 werkdag. Bent u in Europa en kan uw motor niet binnen 48 uur gerepareerd worden? Dan dekt deze aanvullende verzekering de repatriëring van uw motor en bagage naar Nederland en wordt tevens het gebruik van vervangend vervoer vergoed tot 21 dagen

Alarmnummers

Ongeval?

 • Bel binnen Nederland: +31 (0)592 390 545
 • Bel buiten Nederland: +31 (0)70 314 51 50

 

Pech?   (indien meeverzekerd)

 • Bel binnen Nederland: +31 (0)88 299 3388

Diefstalpreventie

Samen met u houden we onze schadelast beheersbaar en daarmee de premies laag voor de WA+, Flex Casco en Allrisk dekkingen. We verwachten dan ook dat u een aantal maatregelen neemt in verband met diefstalpreventie. Zo vragen we u uw motor ten alle tijden met zowel een standaard slot als een goedgekeurd ART4-slot vast te zetten. Afhankelijk van uw motor en woonplaats kunnen er aanvullende preventie- en stallingseisen gelden.

Dekkingsoverzicht

Dekkingsoverzicht 2022

Aanvullende dekkingen

We hebben een aantal aantrekkelijke, optionele dekkingen voor u ontwikkeld:

 • Opzittenden schadeverzekering
  Met deze dekking verzekert u de personen op de motor voor de gevolgen van een ongeluk. Denk aan medische kosten, misgelopen inkomsten of bij invaliditeit. Ook schade aan motorkleding of bagage is meeverzekerd.
 • Verkeersrechtsbijstand
  Professionele juridische ondersteuning bij verkeersconflicten. Denk aan het terugvragen van schades aan derden, geschillen over inname van het rij- of kentekenbewijs, of geschillen in het buitenland.
 • Uitbreiding accessoires
  Wilt u uw standaard dekking voor accessoires inclusief telecommunicatie uitbreiden? Dat kan! Kies voor een dekking van € 2.500 of € 5.000. Bij schade wordt de dagwaarde van uw accessoires vergoed.

Kortingsregelingen

 • Eerste 10 dagen gratis verzekerd bij Friese Motorexperts
  Koopt u uw motor bij Friese Motorexperts? Vanaf de tenaamstelling van uw motor ontvangt u de eerste 10 dagen premie van ons!
 • Korting bij schadeherstel door Friese Motorexperts
  Laat u bij schade uw motor bij Friese Motorexperts herstellen? Dan ontvangt u € 75 korting op uw eigen risico!
 • Beveiligingskorting
  Wanneer u uw motor extra beveiligt met een ingebouwd Track & Trace-systeem van het keurmerk CCV Voertuigbeveiliging uit onze werkplaats, dan ontvangt u een mooie korting op de diefstalpremie. Ook vervalt uw verplichte eigen risico bij diefstal!
 • En meer kortingen…
  Neem uw opgebouwde korting voor schadevrij rijden van uw auto of een andere motor over op uw motorverzekering met het Friese Meerwielenplan.
  Kies voor de kilometerkorting als u minder dan 5.000km per jaar rijdt.
  En staat uw motor de hele winter (van 15 dec. tot 1 mrt.) in de schuur of stalling? Kies dan voor de winterstopkorting, zodat u in die periode wel gedekt bent tegen schade door brand, diefstal, storm of opzettelijke beschadiging door anderen. Maar niet voor schades door deelname aan het verkeer.

Powered by

Het beheer en de administratie van de Friese Motorpolis wordt uitgevoerd door:

Veldhuis Advies
Postbus 1, 8180 AA Heerde
T. 0578 – 200156
E. friese@motorpolis.direct

Bekijk onze dienstenwijzer

Bekijk onze algemene voorwaarden
Bekijk ons privacy reglement

Het risico van de Friese Motorpolis wordt gedragen door Unigarant Verzekeringen.

Bekijk de polisvoorwaarden
Bekijk de verzekeringskaart
Download Europees Schadeformulier

Gesloten dagen!

Fijne dagen!

20231214 FME-1-2
Er komen weer een aantal dagen aan dat wij gesloten zijn. Dan genieten ook wij even van de feestdagen en het prachtige motorweer.
 
GESLOTEN DAGEN:
Goede Vrijdag 29 maart – Vanaf 17.00u gesloten
Koningsdag zaterdag 27 april – Gesloten
Motorweekend vrijdag 3 en zaterdag 4 mei – Gesloten
Hemelvaartsdag donderdag 9 mei – Gesloten
 
Fijne dagen en vooral veilige ritten op de weg!