Kawasaki ZX-10RR

Face Yourself

In nauwe samenwerking met het Kawasaki Racing Team introduceert Kawasaki het volgende hoofdstuk in de legendarische Ninja familie. De Ninja ZX-10R en Ninja ZX-10RR. De nieuwe ZX-10RR is stabieler en makkelijker te rijden door gerichte upgrades zoals de geïntegreerde winglets en nieuwe stroomlijn. Standaard uitgerust met lichtgewicht titanium Pankl motorcomponenten, hoogwaardige Showa vering, Brembo remsysteem, Up/Down Quick Shifter, 4.3’’ TFT display met smartphone connectiviteit en Cruise Control om zo het summum te vormen van Superbike techniek.

Nieuwsgierig naar de Kawasaki Ninja ZX-10R? Lees alle ins en outs hier!

Eigenschappen

Vermogen

150 kW

Vermogen

204 PK

Koppel

112 N•m

Cilinder inhoud

998 cm³

Aantal cilinders

4-cilinder

Gewicht

207 kg

Tankinhoud

17 Ltr

Zithoogte

835 mm

Garantie

24 mnd

De Kawasaki Ninja ZX-10RR

De Ninja ZX-10RR maakt gebruik van een 998cc 4-in-lijn motorblok met sleeptuimelaars en een aparte luchtgekoelde oliekoeler voor betere koeling en prestaties. Het piekvermogen is verschoven naar hogere toerentallen om rijders meer stabiliteit en vertrouwen te geven tijdens het accelereren uit bochten. De close ratio cassette versnellingsbak heeft kortere ratio’s in versnelling 1,2 en 3 en een groter achter tandwiel om zo sneller te accelereren in lage tot middelhoge toeren. Enkele versnellingstandwielen zijn voorzien van een ‘’dry film lubricant’’ om zo soepeler en trefzekerder schakelen te faciliteren.

Om het meeste uit de Ninja ZX-10RR te halen is de motor uitgerust met een grote hoeveelheid elektronische rijhulpsystemen waaronder; Up/Down Quick Shifter, Sport Traction Control, Launch Control, Bochten ABS, instelbare Engine Brake Control, Öhlins Electronic Steering Damper, Kawasaki’s unieke Cornering Management Functie en 4 selecteerbare rijmodi (Sport, Road, Rain en de – naar eigen wens te configureren – Rider mode).

Ninja ZX-10RR VS Ninja ZX-10R

Het gebruik van lichtgewicht titanium drijfstangen draagt bij aan de hoge toerenlimiet van de Ninja ZX-10RR en meer piekvermogen ten opzichte van het standaard model Ninja ZX-10R. De lichtgewicht Titanium zuigers besparen 20 g per stuk. Het lagere gewicht van de zuigers helpt om de hogere toerenlimiet te halen en draagt bij tot sneller klimmen door de toeren. De RR-specifieke nokkenassen zijn nieuw ontworpen om betere prestaties bij hoge toerentallen te leveren. Inlaat- en uitlaatklepveren zijn ontworpen voor een hoger toerental, wat bijdraagt tot betere prestaties. Machinaal bewerkte klepveerhouders kunnen met grotere precisie worden geproduceerd, wat bijdraagt tot de grotere betrouwbaarheid die nodig is voor hoge toerentallen. De zuigerpennen zijn aan de zuigers aangepast en voorzien van een DLC-coating (Diamond-Like Carbon) ter bescherming tegen slijtage.

Comfort

De updates van het chassis omvatten een 1 mm lager scharnierpunt van de swingarm (in hoogte verstelbaar op het RR model) voor een verbeterde veerwerking tijdens uitaccelereren. De langere swingarm (+8 mm) en grotere vorksprong (+2 mm) vergroten de totale wielbasis tot 1,450mm en geven de ZX-10RR een nóg stabieler rijgedrag. De grotere vorksprong vertaalt zich in een kortere naloop wat resulteert in beter insturen in een bocht, met name in de gas-los fase. Ook de veerconstante is veranderd: de voorvork is nu zachter en de schokdemper harder, terwijl een groter klemoppervlak van de onderste kroonplaat de stijfheid van de voorvork vergroot voor meer precisie.

Hoogwaardig Brembo remsysteem

Het afremmen gebeurt middels ø330 mm semi-zwevende schijven en Brembo M50 Monobloc-remklauwen gekoppeld aan een radiale Brembo rempomp. De achterrem is voorzien van nieuwe remblokken voor meer stabiliteit en remkracht. Het reservoir voor de achterrem is verder naar binnen gemonteerd om de rijder meer bewegingsvrijheid te geven.

Next-Generation Ninja Styling met geïntrigeerde Winglets

Het onmiskenbare Ninja uiterlijk is voorzien van innovatieve geïntegreerde winglets om te zorgen voor meer downforce. Ten opzichte van de oude ZX-10RR creëert dit nieuwe ontwerp maar liefst 17% meer neerwaartse druk terwijl de luchtweerstand wordt verminderd met 7%. De achterzijde is herzien om een lagedrukgebied te creëren achter de rijder. In combinatie met de bredere topkuip, een 40 mm hoger scherm, verder naar voren geplaatste clip-ons en hogere voetsteunen zorgt dit voor betere aerodynamica en meer windbescherming voor de rijder.

Accessoires

Achter de nieuwe topkuip gaan er meer nieuwe toevoegingen schuil. Zo is er een nieuw 4.3’’ TFT-display -inclusief Bluetooth verbinding – met 2 selecteerbare layouts, een prominente schakelindicator en op comfort gerichte functies zoals elektronische Cruise Control en optioneel verwarmde handvatten. De rondom volledige LED verlichting bevat, voor het eerst op een motorfiets, Direct Projection koplampen. Deze koplampunits zorgen voor een betere lichtopbrengst en een gewichtsbesparing van 450 gram ten opzichte van conventionele koplampen.

Accessoire pakket & Racing parts

Performance

NINJA ZX-10R
PERFORMANCE

• Akrapovič uitlaat
• Smoked windscherm
• Buddyseat cover


Pakketprijs € 1.099,- (excl. opbouwkosten)

Standaard prijs € 1.599,-
Klantvoordeel € 500,-

Akrapovic EVO Racing Uitlaatsysteem

AKRAPOVIC EVO RACING UITLAATSYSTEEM

Volledig Akrapovic Evolution uitlaatsysteem met titanium uitlaatbochten en carbon demper. Dit systeem zorgt over het gehele toerenbereik van een aanzienlijke toename in vermogen en koppel, en een vermindering in gewicht. Inclusief carbon beugel ter vervanging van de originele aluminium voetsteunbevestiging..

Akrapovic EVO Racing Uitlaatsysteem - € 2806,25
258EXR0080 /Ninja ZX-10RR

Bandenwarmers set comp NMX

BANDENWARMERS SET COMP NMX

Bandenwarmers met koolstofvezel verwarmingstechnologie, vergelijkbaar met die van het KRT-superbike-team. Dit zorgt voor een snelle opwarming van band en velg zonder plaatselijke oververhitting. Een zeer nauwkeurige thermostaat zorgt voor een doeltemperatuur van 80-85 °C. Aansluiting is 1,8 m stroomkabel, met eurostekker.

Bandenwarmers set comp NMX - € 878,05
207TYR0003 /Ninja ZX-10RR

Motor Kopen bij de
Kawasaki Specialist

Friese Motorexperts staat garant voor al haar motoren. Wij kunnen je er alles over vertellen. Wij bieden een totaalservice aan waarbij verkooponderhoudreparatie en winterstalling met elkaar gecombineerd kunnen worden. Gewoon omdat wij écht alles weten over motoren kunnen wij je perfect begeleiden met het uitzoeken van uw nieuwe motor. Ook wanneer je een beperkt budget hanteert kunnen wij je voorzien van een volledig gereviseerde motor die voorzien is van de juiste controle en papieren. En mankeert er toch nog iets aan? Dan kun je natuurlijk altijd terugkomen en dan lossen we het voor je op. Wil je meer specifieke informatie over deze of andere motoren? Neem dan snel contact op met onze echte motorexpert Hendrik Jan.

Onze motoren voor jou!

“Opstappen en wegrijden, dat is natuurlijk wat je het liefste doet. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe motor of occasion, bij Friese Motorexperts ben je verzekerd van kwaliteit en persoonlijk advies. Wij vinden de beste motoren en  het enige wat je hoeft te doen is genieten van je droommotor. Bekijk het assortiment of vertel ons wat je wensen zijn!”

Gesloten dagen!

Fijne dagen!

20231214 FME-1-2
Er komen weer een aantal dagen aan dat wij gesloten zijn. Dan genieten ook wij even van de feestdagen en het prachtige motorweer.
 
GESLOTEN DAGEN:
Goede Vrijdag 29 maart – Vanaf 17.00u gesloten
Koningsdag zaterdag 27 april – Gesloten
Motorweekend vrijdag 3 en zaterdag 4 mei – Gesloten
Hemelvaartsdag donderdag 9 mei – Gesloten
 
Fijne dagen en vooral veilige ritten op de weg!