Ninja H2R

Build Beyond Belief

Gemaakt om het summum te vormen qua motorprestaties: De Ninja H2R is een geblazen motorisch meesterwerk. Gecreëerd met gebruikmaking van alle beschikbare technische divisies binnen de Kawasaki-groep. De Ninja H2R heeft een revolutionair motorblok met allesverpletterende prestaties, de hoogste kwaliteit componenten voor het rijwielgedeelte en een hele reeks hoogwaardige details – alles tezamen vormt dit een nieuwe legende op twee wielen. Deze motor is niet toegestaan voor gebruik op de openbare weg.

Eigenschappen

Vermogen

228 kW

Vermogen

310 PK

Koppel

165 N•m

Cilinder inhoud

998 cm³

Aantal cilinders

4-cilinder

Gewicht

216 kg

Tankinhoud

17 liter

Zithoogte

830 mm

Garantie

24 mnd

Supercharger

Hoewel het motorblok de vertrouwde vier-in-lijn-configuratie heeft, zit het H2-motorblok vol met speciaal voor deze compressormotor ontwikkelde technieken. Sommige daarvan geheel nieuw, andere afkomstig van andere afdelingen in het Kawasaki-concern.

De compressor van de Ninja H2R is ontwikkeld door de motorfietsafdeling in samenwerking met andere divisies binnen de KHI-groep, namelijk de Gas Turbine & Machinery Company, Aerospace Company en de Corporate Technology Division.

De lucht voor de compressor wordt aangevoerd via twee inlaten in de neus. Hun gezamenlijke oppervlak is 13.000 mm2 – wat tekenend is voor de hoeveelheid lucht die er nodig is om de ruim 300 pk te genereren.

Het gebruik van de compacte IMU van Bosch maakt het mogelijk een extra precisielaag toe te voegen aan de toch al hoogwaardige KTRC, KLCM en KIBS. IMU maakt het mogelijk om traagheid langs 6 DOF (vrijheidsgraden) te bewaken. Versnelling langs lengte-, dwars- en verticale assen, plus rolsnelheid en stampsnelheid worden gemeten.

Het volledig van titanium gemaakte uitlaatsysteem is zeer eenvoudig van opzet. Het bestaat uit de uitlaatbochten en collector plus een enkele verbindingspijp naar de rechte, megafoonvormige einddemper.

Elektronica

De toevoeging van de veelgeprezen TTX-schokbreker van Öhlins biedt tal van voordelen voor de rijder:

  • Verhoogde stabiliteit achter
  • Uitstekende demping en verhoogd rijcomfort
  • Uitstekende feedback van de weg
  • Meer stabiliteit op snelheid
 

De elektronisch geregelde stuurdemper van de H2R is ontwikkeld samen met Öhlins, een van de meest gerespecteerde fabrikanten van stuurdempers.

KCMF bewaakt de motor- en chassisparameters in de hele bocht – van het ingaan via de apex tot het verlaten van de bocht – en moduleert de remkracht en het motorvermogen om een soepele overgang van acceleratie naar remmen en weer terug te vergemakkelijken, en om rijders te helpen bij het volgen van hun beoogde lijn door de hoek. Op de Ninja H2 houdt KCMF toezicht op de volgende systemen:

  • KTRC (inclusief tractie, wheelie en glijdende controle)
  • KLCM
  • KIBS (inclusief pitching en bochtremcontrole)
  • Kawasaki motorrembediening

 

Aerodynamish ontwerp & Functie

Het Ninja H2R-hypersportontwerp projecteert intense kracht en is een product van functionele schoonheid. Elke hoek, van de koolstofvezelvleugels tot het voorspatbord, is ontworpen om ongeëvenaarde prestaties en stijl bij te dragen. De spiegelende zwartchroom-lak met zelfherstellende laklaag op de Ninja H2 is door Kawasaki specifiek voor motoren ontwikkeld. Het sterk reflecterende oppervlak accentueert nog eens de toch al overweldigende vormgeving van dit absolute kanon. De unieke zelfherstellende laklaag vereffend zelf kleine krassen en slijtplekken bij warme temperaturen.

Het aerodynamische ontwerp van de Ninja H2R helpt de luchtweerstand te verminderen, downforce te creëren en zorgt voor een optimale luchtstroom naar de supercharger. Vortex neerwaartse controlevleugels van koolstofvezel, ontworpen door KHI’s Aerospace Division, hebben schuine winglets om de luchtstroom rond de vleugeltips te vergemakkelijken, zodat de vleugels effectief neerwaartse kracht kunnen creëren. De zeer stijve bovenkap van koolstofvezel en de aerodynamisch gevormde achterkap helpen de luchtstroom efficiënt te sturen om de weerstand te verminderen, terwijl een kinspoiler verder bijdraagt aan het genereren van downforce en meer stabiliteit.

De Kawasaki-motorfietsafdeling kreeg speciale toestemming om op de Ninja H2R het Kawasaki River Mark te gebruiken. Dit speciale logo is gereserveerd voor producten en modellen van historische betekenis.

Diverse model accessoires leverbaar o.a.

Race uitlaatsystem

RACE UITLAATSYSTEEM NINJA H2R

Akrapovic lichtgewicht, full-system, race uitlaat in titanium/carbon. Met een nieuwe zeshoekige carbon demper en carbon montagebeugel. Geluidsniveau is 104dB zonder en 98dB met dB killer.

Race uitlaat, full-system - € 3484,80
258EXR0064 /Ninja H2R

Bevestigingsbeugel voor modellen vanaf 2017 met Ohlins RR achterschokbreker - € 59,90
258EXR0064BK2 /Ninja H2R

Bandenwarmers 'Advanced'

BANDENWARMERS 'ADVANCED'

Is uitgerust met een precieze thermosthaat. Dit instrument geeft aan wanneer de juiste temperatuur (80°C) bereikt is en houdt deze temperatuur binnen een marge van 2°C.


Bandenwarmers set (Black) - € 598,95
207TYR0002BB /Ninja H2R

Motor Kopen bij de
Kawasaki Specialist

Friese Motorexperts staat garant voor al haar motoren. Wij kunnen je er alles over vertellen. Wij bieden een totaalservice aan waarbij verkooponderhoudreparatie en winterstalling met elkaar gecombineerd kunnen worden. Gewoon omdat wij écht alles weten over motoren kunnen wij je perfect begeleiden met het uitzoeken van uw nieuwe motor. Ook wanneer je een beperkt budget hanteert kunnen wij je voorzien van een volledig gereviseerde motor die voorzien is van de juiste controle en papieren. En mankeert er toch nog iets aan? Dan kun je natuurlijk altijd terugkomen en dan lossen we het voor je op. Wil je meer specifieke informatie over deze of andere motoren? Neem dan snel contact op met onze echte motorexpert Hendrik Jan.

Onze motoren voor jou!

“Opstappen en wegrijden, dat is natuurlijk wat je het liefste doet. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe motor of occasion, bij Friese Motorexperts ben je verzekerd van kwaliteit en persoonlijk advies. Wij vinden de beste motoren en  het enige wat je hoeft te doen is genieten van je droommotor. Bekijk het assortiment of vertel ons wat je wensen zijn!”

Wij zijn dit weekend gesloten!

Vrijdag 12 & zaterdag 13 mei zijn wij gesloten in verband met een motorweekend. Dinsdag 16 mei staan wij weer voor jullie paraat. 
Wij wensen iedereen alvast een fantastisch weekend!
 
Let op: Paula’s Motorkleding is wel gewoon open! 
Vrijdag van 9.00 – 18.00 & koopavond van 19.00 – 21.00 uur
Zaterdag van 10.00 – 17.00 uur